English
Zon achter de wolken
Uitzicht over Vuntusplas vanuit de serre van De Eend
entree 2 De eend!
Terrasfoto met Coupe Romanoff
entree van De eend
De Eend met uitzicht over het terras vanaf het restaurant

nieuws


JULI 2017

Vanwege het grote succes van het jubileummenu in de maand juni gaan we nog een maandje door, en wel met een geheel nieuw menu. Klik hier voor meer informatie.

JUNI 2017

In de maand juni vieren wij ons 25-jarig bestaan met een feestelijk 3-gangen menu voor natuurlijk; € 25,00 per persoon! Klik hier voor meer informatie.

 

MAART 2017
Af en toe kijkt het zonnetje om het hoekje en dus hebben we het terrasmeubilair al van zolder gehaald zodat u de eerste zonnestralen bij ons kunt meepakken!

 

Februari 2017

Vanwege grote drukte konden wij niet alle reserveringen aannnemen voor de Albert Heijn actie.
Om niemand te willen teleurstellen die toch nog Albert Heijn spaarkaarten wil inwisselen hebben wij besloten om de actie door te laten lopen tot 13 februari 2017

U kunt dan gewoon telefonisch bij ons reserveren

 

Januari 2017

Het onvoorspelbare is gebeurd!!

In de tweede week van januari werd er geschaatst op de Vuntusplas, wat een gezelligheid en wat een drukte!!

 

Oktober 2016

Na een gezellige zomer en een heerlijke nazomer zijn wij druk in de weer geweest om een nieuwe kaart samen te stellen en ook het 3x3 verwen me-nu is terug van weg geweest.

Kom genieten tijdens lunch of diner van onze nieuwe gerechten of van een van onze klassiekers!

Ze zijn er weer; Zeeuwse oesters!

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 We  hebben de afgelopen maand niet stilgezeten bij De Eend:

- Nieuwe menukaarten hebben we aangeschaft en ook nieuwe kussens in de stoelen en de nieuwe terraskleur is: Texaans lime!

Maar ook hebben we verschillende "klussen"  gedaan te weten:

- we hebben de akoestiek van de serre verbeterd door akoestische platen op het plafond te bevestigen, het werkt top!

Tetje en Robert Jan stonden wel regelmatig voor paal maar het resultaat mag er zijn  

 

- Dan hebben we ook nog ons volledige afzuigsysteem in de keuken vernieuwd!

Hiervan zullen de gasten minder merken als de mannen in de keuken want werkelijk alles wordt weggezogen, zelfs.....zijn toupetje!


 


 

december 2015
We zijn weer terug van de olijfpluk dus: onze geweldige olijfolie is er weer !


Deze geweldige klus is dankzij onze geweldige olijvenplukkers weer geklaard!!!  Topplukkers!!

Terwijl de media anders berichtte hadden wij een geweldige oogst en met ons de hele regio!

Drie weken hebben we hard gewerkt om al die mooie groene, zuurloze olijven van de bomen te plukken.

Iedere dag gingen we naar de olijvenpers om de olie te persen om zo de goede kwaliteit van de olijven, en dus de olie, te bewaren


En het resultaat mag er zijn
: vanaf heden weer te proeven en verkrijgbaar bij De Eend:

Extra Extra Vergine olijfolie!!! Koud geperst, hand geplukt, binnen 24 uur na de pluk geperst!!! TOP

 


 

November 2015

Vijf van onze Eendjes zijn olijven aan het plukken, en wat is de olie heerlijk dit jaar!! Vanaf 3 december weer te koop!


 

Inschrijving geopend: De Eend begint zich voor te bereiden op de olijvenpluk!!
zie  het hoofdstuk: Italie


 

Januari 2015

Onze Jeanette, die al 8 jaar bij De Eend werkt,  is bevallen van een beeldschone dochter: Anne Sophie .

Moeder en dochter maken het uitstekend. Gefeliciteerd Jef en Jeanette!!!

 


 

DECEMBER 2014

De nieuwe olijfolie is gearriveerd! en oh wat is ze weer geweldig!!


Ondanks dat heel Italië klaagt over de slechte olijvenoogst hebben wij toch nog olijven weten te plukken omdat ons olijvenras, de Farisana olijf, niet gevoelig bleek te zijn voor de natte zomer en de suzukivlieg!
Onze 100% biologische gaard bestaat voor de helft uit dit ras en daardoor hadden we toch nog een redelijke oogst!
Belangrijker nog is dat de kwaliteit weer geweldig is!, de olie is mooi groen van kleur en heeft tonen van gras en een klein pepertje in de smaak.
Vanaf heden is de 100% biologische olijfolie ( vroege pluk en iedere dag vers geperst) weer verkrijgbaar bij De eend en... wij verhogen de prijs NIET!
 
 

 


 

mei 2014

Linda is weer terug op het eendennest!!!

Nadat Linda het na 9 jaar werken bij DE Eend dacht zat te zijn heeft ze gelukkig na 6 weken besloten om weer terug te komen bij De Eend

en.... de deur stond nog voor haar open.

Eens een EEnd altijd een Eend!

Welkom terug Lin, fijn!!!

 


 


 

Een mooie beoordeling in de Gooi- en Eemlander van 2 februari!!
krantenartikel


 OVER ONZE PALING

De Eend verkoopt  ambachtelijk gerookte paling en.........maakt u geen zorgen, onze palingleverancier is aangesloten bij het 'Duurzaam Paling Fonds' ( Dupan) en De Eend betaald aan deze stichting Dupan om op deze manier bij te dragen aan het in stand houden van een gezonde palingstand!!!

Kortom: U kunt met een knorrende maag en een gerust hart bij ons paling eten en genieten van een buitengewoon kwaliteitsproduct!!


 April 2014

Laatste nieuws omtrent de verbouwing:

JAWEL....De verbouwing is helemaal klaar!!

De serre heeft een nieuwe zijwand gekregen, nieuwe ramen waardoor de serre met mooi weer volledig open kan. Al het verotte hout is weggehaald en vervangen.

JEROEN LEURS!!!!!! ...COMPLIMENTEN, echt super werk geleverd, wij zijn heel blij het ziet er toppie uit.

Laat de zomer nu maar komen!!

 

 

 

Inmiddels hebben we ook de buitenmuur vanaf het water gedaan want DE 2e HEUL oftewel het horregat is open dus vele gasten komen ook vanaf het water.

Wij zijn aan het terras en de serre aan het opknappen.

Het hout had erg veel te lijden gehad en veel ervan was gaan rotten.
Daarom zijn we het weg gaan slopen en ja...van het een komt het ander!
De hele zijgevel van de serre is inmiddels vervangen en het wordt steeds mooier!!NOG EVEN DOORBIJTEN!!


Vanaf 25 april 2013 komt Ryan Man weer terug in het eendennest!
Wij zijn blij dat Ryan weer bij De Eend komt werken!

Ryan heeft vroeger reeds vele jaren bij De Eend gewerkt maar was 7 jaar geleden weggegaan om zijn horizon te verbreden.
In deze jaren heeft hij zijn koksopleiding voltooid en heeft hij gewerkt bij Het Hert in Naarden en bij restaurant Amice in Loosdrecht.

We zijn blij dat Ryan weer terug is op zijn honk, WELKOM TERUG RYAN!


december 2013
***De Eenden zijn weer wezen olijvenplukken!!! en dus: de nieuwe olijfolie is gearriveerd.

We hebben een geweldige goede en gezellige olijvenpluk gehad! en .........

onze olijfolie is weer fenomenaal!

Natuurlijk biologisch, wij bespuiten en bemesten onze olijfgaard niet maar gaan voor puur natuur!

Omdat het dit jaar in het zuiden van Italie weinig had geregend waren de olijven dit jaar boordevol met olie en met maar heel weinig water hetgeen resulteerde in een geweldige olie-opbrengst.
De Eend, tesamen met de plukkers die zich hadden ingeschreven,was weer een van de eerste plukkers van Zuid-Italie.
De olijven waren nog mooi groen,dat wil zeggen dat ze nog niet helemaal rijp zijn.
De meeste Italianen plukken ze dan nog niet want je verkrijgt dan minder olie, maar.....de olie is dan vrij van zuren hetgeen resulteert in een heerlijke maar ook gezonde olie!!

Behalve dat de pluk erg goed was was het ook weer ouderwets gezellig!

We hebben geplukt in drie groepen van een week, en de ene groep was nog gezelliger dan de andere groep.

Daarom, fijne en gezelige plukkers van het jaar 2012, DANK VOOR JULLIE ENERGIE EN GEZELLIGHEID!

Er is geweldig goed gewerkt, we hebben veel gelachen, heeeeerlijk gegeten en....een zalig glas wijn gedronken!

Iedere gast die bij De Eend komt eten krijgt onze olie te proeven en iedere liefhebber kan onze olie ook kopen!
( zie het hoofdstuk Italie van deze site)

Vanaf heden, ligt de Nieuwe Olijfolie Extra Vergine weer voor u klaar!!!

 

 


 

Het verbouwen van de serre nadert zijn eindfase.
De ramen zijn geplaatst en het nieuwe glas zit erin!!
Vandaag is alles in de grondverf gezet en morgen.....jawel de laatste likken verf.

Het beton van het terras heeft ook een beurt gehad, dat was geen overbodige luxe maar nu staan alle tafeltjes weer recht!


 

Powered by CMSfabriek achtergrond