Olijfolie van De Eend

Olijfolie

Primeur: de nieuwe oogst olijfolie is binnen

Natuurlijk biologisch, koud geperst, en door de vroege pluk en persing binnen 12 uur na het plukken:

EXTRA EXTRA VERGINE!!!!,    lage zuurgraad, super gezond!

De olijfolie van De Eend is afkomstig uit Italie en wel uit de provincie Basilicata, bij het stadje Senise. Ieder jaar gaan wij olijvenplukken op ons landgoed Misossero.

Onze olijfgaard is volkomen biologisch, er wordt niet bespoten en niet bemest met kunstmatige hulpstoffen maar wij laten de natuur zijn gang gaan. Wij plukken reeds vroeg in het jaar, meestal in de eerste of tweede week van november, onmiddellijk als de ‘frantoia' (persfabriekje) opengaat. Wij plukken de olijven zo vroeg mogelijk omdat wanneer de olijven nog niet helemaal rijp zijn ze heel veel polyfenolen!!( een supersterk anti-oxidant ) bevatten en ze hebben dan ook nog een lage zuurgraad! En hoe lager de zuurgraad hoe beter de olie.

Omdat de olijven nog niet helemaal rijp zijn hebben we dan wel minder olie maar wij kiezen voor kwaliteit en niet voor kwantiteit. Verder gaan wij na het plukken onmiddellijk al de olijven persen. Wij doen dit om de volgende reden: als de olijf van de boom af is begint hij onmiddellijk te verzuren!!Hoe langer je ze laat liggen, zoals bij de grote fabrieken, hoe meer zuur er in de olijf en later dus ook in de olie, ontstaat.

Tijdens de pluk maken wij dus iedere dag olie hetgeen een geweldige kwaliteit garandeert. De olie van De Eend is dus duidelijk "extra vergine", hetgeen wil zeggen met een zuurgehalte van minder dan 0,8 %. Maar onze olie heeft zelfs een zuurgraad van 0,2%, hetgeen valt onder de kwalificatie uitmuntend!

Wat u ook nog moet weten is dat wij de olie traditioneel koud persen. Zo verkrijgen wij een olie die allereerst troebel is. (Bij de olie nuovo!) Dit komt omdat de ruwe deeltjes van de olijf nog in de olie zitten. Dit geeft de olie een heerlijk peperige en nootachtige smaak. Later in het jaar, afhankelijk van het feit of de olie koud en donker en met zo min mogelijk zuurstof wordt bewaard, gaat de olie klaren. De ruwe deeltjes gaan naar de onderkant van het fust ( fles) en de olie wordt helder en zachter van smaak. Let op: de olie is dan zeker niet bedorven maar heeft gewoon alleen depot.

Olijfolie

U kunt de olie dan ook gaan gebruiken om te bakken. (Het depot niet gebruiken.) De troebele olie is alleen geschikt voor koud gebruik, lekker met wat zout op een broodje of in salades etc. De ruwe deeltjes verbranden bij verhitting en dat is niet aan te bevelen Als de olie helder is hij zeer geschikt om te bakken en braden, maar zeker ook koud goed te gebruiken.

Wij raden u aan om uw olie donker (of in een blik) te bewaren op een niet te warme plek en de fles of het blik altijd goed af te sluiten des te langer blijft hij goed.

Ik wens u veel smaakplezier en een goede gezondheid met onze exceptionele olijfolie van de Cantina ZozzaRovitto!

Olijfolie extra vergine vd Eend 
- flesje 0,25 l   €   9,75 
- blik 0,5 l        € 18,50 
- blik 1 l           € 32,50 

Maak je website met Websitemachine.nl