English
entree De eend!
genieten op het terras 2
Zon achter de wolken
Uitzicht over Vuntusplas vanuit de serre van De Eend
uitzicht vanaf De Eend!
Terrasfoto met Coupe Romanoff

Dinerkaart

VOORGERECHTEN

 

GIJP
Huisgemaakte paté van gevogelte met compôte van rode ui en rozemarijn.

€ 10,75

CARPACCIO
Dungesneden, gemarineerde ossenhaas geserveerd met Grana Padano, rucola,
geroosterde tuinboontjes en balsamicodressing. Voor de liefhebber met eendenleverkrullen
Ook te bestellen als XL

€ 13,75

+ € 7,50
€ 17,75

VISTRIO
Ambachtelijk gerookte paling, Hollandse garnalen en Noorse gerookte zalm met
rode ui, kappertjes en mierikswortelmayonaise, geserveerd met toast en boter 

€ 21,50

STRIPPERS
Grote garnalen gebakken met knoflook en olijfolie, geserveerd met aïoli,                          
deze jongens zijn reeds 'gestript'                                                                             


€ 11,25 (3 stuks)
€ 22,50 (6 stuks)

UIT D'OUWE DOOS
Klassieke ragout van kippendijen, champignons en bosuitje met bladerdeegbakje (à la Eend)

€ 12,75

HOMELESS
Dakloze wijngaardslakken die in kruidige knoflooksaus kruipen (9 stuks).

€   9,75

DIM SUM                                                                                                                                         
Gestoomde Chinese hapjes (5 stuks) op traditionele wijze geserveerd met Oosterse dipsausjes

€  11,75

 

EENDENSPECIAAL ( op aanvraag, bij grote drukte niet altijd mogelijk )    
Een combinatie van verschillende warme en koude op schitterende wijze geserveerd     
vanaf 2 personen te bestellen

€ 25,00
per persoon

SOEPEN

 

MAITRE PIERRE (vega, kan ook vegan)
Echte Franse uiensoep op basis van rode wijn, knoflook en natuurlijk… UIEN,
geserveerd met een kaascrouton

€ 6,75

ABRAHAM (kan ook vega)
Lichtgebonden Franse mosterdsoep met gerookte zalm en bosui

€  7,50

BOEJON
Dubbel getrokken wildbouillon met gemengde paddenstoelen en stoofvlees van wild

€  7,50

SALADES  
ook als hoofdgerecht te bestellen, extra groot en met frites, € 5,50 extra

 

EVERGREEN (vega)
Salade met gebakken geitenkaas, geroosterde amandelen, rucola en een dressing van honing en crème fraîche

€ 13,50

SALADE DE EEND 
Aangeklede salade van o.a. gerookte eendenborst, appel, uitgebakken spekjes,
geroosterde tuinboontjes en frambozendressing. Voor de liefhebber met eendenleverkrullen

€ 13,50

+ € 7,50

WILDSALADE
Gemengde salade met hertenham, paddenstoelen, stoofpeer en walnoten, met een
zachte truffeldressing

€ 15,50

 

HOOFDGERECHTEN - VEGETARISCH

 

KAASFONDUE
Fantastische klassieke kaasfondue geserveerd met stokbrood en rauwkost om te dippen.

€ 18,50

PASTA FUNGHI
Lintpasta met een romige paddenstoelen-truffelsaus, rucola en Grana Padanokaas.

TAJIN
Stoofschotel met o.a. pastinaak, pompoen en peulvruchten, gekruid met za’atar en
geserveerd met parelcouscous.

€ 18,50

€ 16,75

HOOFDGERECHTEN – VIS

 

STRIPPERS
Grote garnalen gebakken met knoflook in onze eigen olijfolie en geserveerd met aïoli.
Op de kop en de staart na zijn deze jongens al ontdaan van hun jasje! 6 stuks

€ 25.00


STOOFAAL
Gestoofde paling op grootmoeders wijze bereid met o.a. citroen, mosterd, dille en met
gekookte aardappeltjes geserveerd

€ 27,50


ROKERTJE
Huisgerookte zalmmoot met gebakken venkel en een verse mierikswortel-crème fraîche

€ 22,50

SLIPPERTJE                                                                                                                           
In roomboter gebakken sliptongetjes met remouladesaus                                         

€ 18,75 (2 stuks)
€ 21,75 (3 stuks)

HOOFDGERECHTEN – VLEES

 

DUCKY
Rosé gebakken tamme eendenborst met sinaasappelsaus

€ 19,50

KLASSIEKER
Gebakken kalfslever met uitgebakken spek, ui, appel en balsamico-stroopje

€ 21,75

SUDDER
In herfstbock gestoofde sukade van Black Angusrund geserveerd met een puree van
knolselderij en aardappel

€ 21,75

TOURNEDOS
Gegrilde biefstuk van de ossenhaas geserveerd met klassieke pepersaus of
met gebakken ui en champignons

€ 27,50

SPARERIBS 
Onovertroffen en geserveerd met koude sausjes

€ 18,50

TEMPO DOELOE
Supersaté van gemarineerde Hollandse kipfilet geserveerd met kroepoek, atjar en
seroendeng en huisgemaakte satésaus

€ 17,75


PEKINGEEND
Zeer knapperige, op Oosterse wijze bereide eend geserveerd met roergebakken taugé
en hoisinsaus. Specialiteit van De Eend! (bereidingstijd 20 minuten)

€ 24,75


Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frites en frisse compote
Dagverse groenten en/of groene salade zijn apart te bestellen voor € 1,75 per schaaltje

 

NAGERECHTEN

 

CRÈME BRULÉE
Gekarameliseerde crème gemaakt met verse vanille en een vleugje sinaasappel

€ 7,25

DAME BLANCHE
Vanille-ijs met slagroom en warme chocoladesaus.
Voor de liefhebber met advocaat            

€ 7,50

+ € 2,00

CHOCOLAVA
Warm puur chocoladetaartje met een vloeibare kern, geserveerd met citroen-sorbetijs

€ 8,75

BANOFFEE TRIFLE
Trifle van banaan, mascarponecrème, caramelsaus en koekkruim

€ 7,75

KLETSKOP
Pecannoten-caramelijs met kletskop en slagroom

€ 7,50

SCROPPINO
Shake van citroensorbetijs, vanille roomijs, limoncello en Prosecco

€  7,50

APPLE CRUMBLE
Een crumble van gebakken stukjes appel met boerenjongens en amandel, een bol kaneelijs en slagroom

€ 7,50

 

KAASPLANK
Diverse binnen- en buitenlandse kazen met kletsenbrood en appelstroop
Aanrader bij uw kaasplank; een glaasje port!
Glas Ruby huisport
Colheita port van Kopke 

€13,75


€  4.00
€  5,75

KOFFIESERVIES
Koffie of thee met een stukje huisgemaakte brownie 

€  7,75

KOFFIE DE EEND
De inhoud verklappen we niet, maar is erg lekker! (met alcohol)

€  7.00

    

 

Deze maatwerk website wordt onderhouden met de Websitemachine achtergrond