English
entree 2 De eend!
Zon achter de wolken
Verwen Me Nu voorgerechten
terras De Eend
Serre van De Eend aan de Vuntusplas
entree De eend!

Dinerkaart

Alle gerechten die worden geserveerd bij De Eend worden gemaakt door onze eigen keukenbrigade!!

Voor al onze menukaarten  geldt: - wij kunnen glutenvrij brood verzorgen- wij kunnen glutenvrije pasta verzorgen - onze chefkoks houden rekening met gemelde allergieën 

VOORGERECHTEN

 

GIJP
Huisgemaakte paté van gevogelte met vijgenjam.

€ 10,75

CARPACCIO
Dungesneden, gemarineerde ossenhaas geserveerd met Grana Padano, rucola,
geroosterde tuinboontjes en balsamicodressing. Voor de liefhebber met eendenleverkrullen
Ook te bestellen als XL

€ 13,75

+ € 7,50
€ 18,50

VISTRIO
Ambachtelijk gerookte paling, Hollandse garnalen en Noorse gerookte zalm met
rode ui, kappertjes en mierikswortelmayonaise, geserveerd met toast en boter 

€ 21,50

TSUNA
Sashimi van tonijn met een krokant jasje, geserveerd op een bedje van wakame en ijsbergsla met een geweldige wasabi-sojadressing

€ 18,50

STRIPPERS
Grote garnalen gebakken met knoflook en olijfolie, geserveerd met aïoli,                          
deze jongens zijn reeds 'gestript'                                                                             


€ 12,25 (3 stuks)
€ 24,50 (6 stuks)

HOMELESS
Dakloze wijngaardslakken die in kruidige knoflooksaus kruipen (9 stuks).
TINY HOUSE: de vegavariant; champignons die in de kruidige knoflooksaus zwermmen

€   9,75

VEGACADO
Halve avocado gevuld met een tartaar van aubergine, kappetjes, pijnboompitjes en olijf. Geserveerd met rucola-olie

€ 10,50


SOEPEN

 

MAITRE PIERRE (vega, kan ook vegan)
Echte Franse uiensoep op basis van rode wijn, knoflook en natuurlijk… UIEN,
geserveerd met een kaascrouton

€ 7,50

PAUL'S VISSOEP
Rijkelijk gevulde Zuid-Franse vissoep met een druppeltje Pernod, geserveerd met croutons

€ 8,00

SALADES  
ook als hoofdgerecht te bestellen, extra groot en met frites, € 5,50 extra

 

EVERGREEN (vega)
Salade met gebakken geitenkaas, geroosterde amandelen, rucola en een dressing van honing en crème fraîche

€ 13,75

SALADE DE EEND 
Aangeklede salade van o.a. gerookte eendenborst, appel, uitgebakken spekjes,
geroosterde tuinboontjes en frambozendressing.

€ 14,75


BEEFTERIYAKI SALADE
Gemengde salade met gewokte ossenhaaspuntjes, taugé, sugarsnaps en teriyakisaus

€ 17,50

HOOFDGERECHTEN - VEGETARISCH

 

KAASFONDUE
Fantastische klassieke kaasfondue geserveerd met stokbrood en rauwkost om te dippen.

€ 21,50

RISOTTO BURRATA
Overheerlijke tomatenrisotto met lenteuitje, parmezaan en hieroverheen de echte romige Italiaanse burrata en verse basilicum

€ 21,50

 

HOOFDGERECHTEN – VIS

 

STRIPPERS
Grote garnalen gebakken met knoflook in onze eigen olijfolie en geserveerd met aïoli.
Op de kop en de staart na zijn deze jongens al ontdaan van hun jasje! 6 stuks

€ 26,50


STOOFAAL
Gestoofde paling op grootmoeders wijze bereid met o.a. citroen, mosterd, dille en met
gekookte aardappeltjes geserveerd

€ 28,75


BONITO
Gegrilde tonijnsteak met ponzu-mayonaise

€ 24,50

SLIPPERTJE                                                                                                    
In roomboter gebakken sliptongetjes met remouladesaus                                  

€ 23,50 (2 stuks)
€ 28,50 (3 stuks)

MOROONTJES
Op de huid gebakken zeebaarsfilet met een antiboise van verse groene kruiden, tomaatjes en zeewierkaviaar

€ 21.50

HOOFDGERECHTEN – VLEES

 

DUCKY
Rosé gebakken tamme eendenborst met sinaasappelsaus

€ 21,50

OUT OF THE BOX
In seizoensbier gegaarde kalfssucade met zijn eigen jus en een stamppotje van rucola geserveerd

€ 24,50

TOURNEDOS
Gegrilde biefstuk van de ossenhaas geserveerd met klassieke pepersaus

€ 29,50

SPARERIBS 
Onovertroffen en geserveerd met koude sausjes

€ 21,50

TEMPO DOELOE
Supersaté van gemarineerde Hollandse kipfilet geserveerd met kroepoek, vers zoetzuur van komkommer, seroendeng, gebakken banaan en huisgemaakte satésaus

€ 21,50


PEKINGEEND
Zeer knapperige, op Oosterse wijze bereide eend geserveerd met roergebakken taugé
en hoisinsaus. Specialiteit van De Eend! (bereidingstijd 20 minuten)

€ 25,00


Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frites en frisse compote
Dagverse groenten en/of groene salade zijn apart te bestellen voor € 1,75 per schaaltje

 

NAGERECHTEN

 

PANNA COTTA
Italiaans dessert van slagroom met vanille onder een dakje van mango-coulis

€ 7,25

DAME BLANCHE
Vanille-ijs met slagroom en warme chocoladesaus.
Voor de liefhebber met advocaat            

€ 7,50

+ € 2,00

YO YO
Twee bollen huisgemaakt honing-yoghurtijs met gekaramelliseerde walnoten

€ 7,75

BROWNIE
Onze huisgemaakte brownie met een bolletje vanilleroomijs en slagroom

€ 7,75

COUP RIETJE BES
Gemarineerde aardbeien met vanilleroomijs en slagroom

€ 8,50

SCROPPINO
Shake van citroensorbetijs, vanille roomijs, limoncello en Prosecco

€ 7,00

KAASPLANK
Diverse binnen- en buitenlandse kazen met kletsenbrood en appelstroop
Aanrader bij uw kaasplank; een glaasje port!
Glas Ruby huisport
Colheita port van Kopke 

€ 13,75


€  4,00
€  5,75

KOFFIESERVIES
Koffie of thee met een stukje huisgemaakte brownie 

€ 7,75

KOFFIE DE EEND
De inhoud verklappen we niet, maar is erg lekker! (met alcohol)

€ 7,50

    

 

Deze maatwerk website wordt onderhouden met de Websitemachine achtergrond