English
mooie Vuntusplas!
Uitzicht over Vuntusplas vanuit de serre van De Eend
zonsondergang op het Loenderveen
De Eend met uitzicht over het terras vanaf het restaurant
genieten op het terras 2
uitzicht vanaf De Eend!

Dinerkaart

Helaas mogen we nog niet open maar wij hebben wel een 
afhaal- en bezorgkaart

 klik daarvoor in de bovenbalk op bezorg en afhaalkaart Lunch of diner!

VOORGERECHTEN

 

GIJP
Huisgemaakte paté van gevogelte met compôte van rode ui en rozemarijn.

€ 10,75

CARPACCIO
Dungesneden, gemarineerde ossenhaas geserveerd met Grana Padano, rucola,
geroosterde tuinboontjes en balsamicodressing. Voor de liefhebber met eendenleverkrullen
Ook te bestellen als XL

€ 13,75

+ € 7,50
€ 17,75

VISTRIO
Ambachtelijk gerookte paling, Hollandse garnalen en Noorse gerookte zalm met
rode ui, kappertjes en mierikswortelmayonaise, geserveerd met toast en boter 

€ 21,50

STRIPPERS
Grote garnalen gebakken met knoflook en olijfolie, geserveerd met aïoli,                          
deze jongens zijn reeds 'gestript'                                                                             


€ 11,25 (3 stuks)
€ 22,50 (6 stuks)

UIT D'OUWE DOOS
Klassieke ragout van kippendijen, champignons en bosuitje met bladerdeegbakje (à la Eend)

€ 12,75

HOMELESS
Dakloze wijngaardslakken die in kruidige knoflooksaus kruipen (9 stuks).

€   9,75

DIMSUM                                                                                                                                         
Gestoomde Chinese hapjes (5 stuks) op traditionele wijze geserveerd met Oosterse dipsausjes

€  11,75

 

EENDENSPECIAAL ( op aanvraag, bij grote drukte niet altijd mogelijk )    
Een combinatie van verschillende warme en koude op schitterende wijze geserveerd     
vanaf 2 personen te bestellen

€ 25,00
per persoon

SOEPEN

 

MAITRE PIERRE (vega, kan ook vegan)
Echte Franse uiensoep op basis van rode wijn, knoflook en natuurlijk… UIEN,
geserveerd met een kaascrouton

€ 6,75

ABRAHAM (kan ook vega)
Lichtgebonden Franse mosterdsoep met gerookte zalm en bosui

€  7,50

BOEJON
Dubbel getrokken wildbouillon met gemengde paddenstoelen en stoofvlees van wild

€  7,50

SALADES  
ook als hoofdgerecht te bestellen, extra groot en met frites, € 5,50 extra

 

EVERGREEN (vega)
Salade met gebakken geitenkaas, geroosterde amandelen, rucola en een dressing van honing en crème fraîche

€ 13,50

SALADE DE EEND 
Aangeklede salade van o.a. gerookte eendenborst, appel, uitgebakken spekjes,
geroosterde tuinboontjes en frambozendressing. Voor de liefhebber met eendenleverkrullen

€ 13,50

+ € 7,50

WILDSALADE
Gemengde salade met hertenham, paddenstoelen, stoofpeer en walnoten, met een
zachte truffeldressing

€ 15,50

 

HOOFDGERECHTEN - VEGETARISCH

 

KAASFONDUE
Fantastische klassieke kaasfondue geserveerd met stokbrood en rauwkost om te dippen.

€ 18,50

PASTA FUNGHI
Lintpasta met een romige paddenstoelen-truffelsaus, rucola en Grana Padanokaas.

TAJIN
Stoofschotel met o.a. pastinaak, pompoen en peulvruchten, gekruid met za’atar en
geserveerd met parelcouscous.

€ 18,50

€ 16,75

HOOFDGERECHTEN – VIS

 

STRIPPERS
Grote garnalen gebakken met knoflook in onze eigen olijfolie en geserveerd met aïoli.
Op de kop en de staart na zijn deze jongens al ontdaan van hun jasje! 6 stuks

€ 25.00


STOOFAAL
Gestoofde paling op grootmoeders wijze bereid met o.a. citroen, mosterd, dille en met
gekookte aardappeltjes geserveerd

€ 27,50


ROKERTJE
Huisgerookte zalmmoot met gebakken venkel en een verse mierikswortel-crème fraîche

€ 22,50

SLIPPERTJE                                                                                                                           
In roomboter gebakken sliptongetjes met remouladesaus                                         

€ 18,75 (2 stuks)
€ 21,75 (3 stuks)

HOOFDGERECHTEN – VLEES

 

DUCKY
Rosé gebakken tamme eendenborst met sinaasappelsaus

€ 19,50

KLASSIEKER
Gebakken kalfslever met uitgebakken spek, ui, appel en balsamico-stroopje

€ 21,75

SUDDER
In herfstbock gestoofde sukade van Black Angusrund geserveerd met een puree van
knolselderij en aardappel

€ 21,75

TOURNEDOS
Gegrilde biefstuk van de ossenhaas geserveerd met klassieke pepersaus of
met gebakken ui en champignons

€ 27,50

SPARERIBS 
Onovertroffen en geserveerd met koude sausjes

€ 18,50

TEMPO DOELOE
Supersaté van gemarineerde Hollandse kipfilet geserveerd met kroepoek, atjar en
seroendeng en huisgemaakte satésaus

€ 17,75


PEKINGEEND
Zeer knapperige, op Oosterse wijze bereide eend geserveerd met roergebakken taugé
en hoisinsaus. Specialiteit van De Eend! (bereidingstijd 20 minuten)

€ 24,75


Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frites en frisse compote
Dagverse groenten en/of groene salade zijn apart te bestellen voor € 1,75 per schaaltje

 

NAGERECHTEN

 

CRÈME BRULÉE
Gekarameliseerde crème gemaakt met verse vanille en een vleugje sinaasappel

€ 7,25

DAME BLANCHE
Vanille-ijs met slagroom en warme chocoladesaus.
Voor de liefhebber met advocaat            

€ 7,50

+ € 2,00

CHOCOLAVA
Warm puur chocoladetaartje met een vloeibare kern, geserveerd met citroen-sorbetijs

€ 8,75

BANOFFEE TRIFLE
Trifle van banaan, mascarponecrème, caramelsaus en koekkruim

€ 7,75

KLETSKOP
Pecannoten-caramelijs met kletskop en slagroom

€ 7,50

SCROPPINO
Shake van citroensorbetijs, vanille roomijs, limoncello en Prosecco

€  7,50

APPLE CRUMBLE
Een crumble van gebakken stukjes appel met boerenjongens en amandel, een bol kaneelijs en slagroom

€ 7,50

 

KAASPLANK
Diverse binnen- en buitenlandse kazen met kletsenbrood en appelstroop
Aanrader bij uw kaasplank; een glaasje port!
Glas Ruby huisport
Colheita port van Kopke 

€13,75


€  4.00
€  5,75

KOFFIESERVIES
Koffie of thee met een stukje huisgemaakte brownie 

€  7,75

KOFFIE DE EEND
De inhoud verklappen we niet, maar is erg lekker! (met alcohol)

€  7.00

    

 

Deze maatwerk website wordt onderhouden met de Websitemachine achtergrond