Dinerkaart
Voorgerechten
GIJP € 10,75
Huisgemaakte paté van gevogelte met preiselbeerencompôte
CARPACCIO € 13,75
Dungesneden, gemarineerde ossenhaas geserveerd met Grana Padano, rucola, geroosterde tuinboontjes en balsamicodressing
VISTRIO € 21,50
Ambachtelijk gerookte paling, Hollandse garnalen en Noorse gerookte zalm met rode ui, kappertjes en mierikswortelmayonaise, geserveerd met toast en boter
JAMMIE JAMMIE (vega, kan ook vegan) € 12,50
In de oven gegaarde loempia gevulde met fetakaas, courgette, aubergine en zongedroogde tomaat met huisgemaakte srirachamayonaise
STRIPPERS 3 st. € 12,50 | 6 st. € 24,75
Grote garnalen gebakken met knoflook in onze eigen olijfolie en geserveerd met aïoli
Op de kop en de staart na zijn deze jongens al ontdaan van hun jasje
HOMELESS € 9,75
Dakloze wijngaardslakken die in kruidige knoflooksaus kruipen (9 stuks)
UIT D'OUWE DOOS € 13,50
Klassieke wildragout met o.a. champignons, zilveruitjes en bladerdeegbakje à la Eend
Soepen
MAITRE PIERRE (vega, kan ook vegan) € 7,50
Echter Franse uiensoep op basis van rode wijn, knoflook en natuurlijk...UIEN,
geserveerd met kaascrouton
ABRAHAM (kan ook vega) € 8,00
Licht gebonden Franse mosterdsoep met bosui en spekjes
BOEJON € 7,50
Dubbel getrokken wildbouillon met wildgehaktballetjes
Salades
ook als hoofdgerecht te bestellen: 5,50 extra (extra groot met frites)
EVERGREEN (vega) € 13,75
Salade met gebakken geitenkaas, geroosterde amandelen, rucola en een dressing van honing en crème fraîche
SALADE DE EEND € 14,75
Aangeklede salade van o.a. gerookte eendenborst, appel, uitgebakken spekjes, geroosterde tuinboontjes en frambozendressing
HERFSTSALADE (kan ook vega met gorgonzola i.p.v. hertenham of vegan) € 17,50
Gemengde salade met hertenham, paddenstoelen, stoofpeer, walnoot en cranberrydressing
Hoofdgerechten - vegetarisch
KAASFONDUE € 23,50
Fantastische klassieke kaasfondue geserveerd met stokbrood en rauwkost om te dippen
RISOTTO FUNGHI (vega, kan ook vegan) € 21,50
Overheerlijke Italiaanse risotto met bospaddenstoelen, truffel en Grana Padano
Hoofdgerechten - vis
STRIPPERS € 27,75
Grote garnalen gebakken met knoflook in onze eigen olijfolie en geserveerd met aïoli
Op de kop en de staart na zijn deze jongens al ontdaan van hun jasje
STOOFAAL € 28,75
Gestoofde paling op grootmoeders wijze bereid met o.a. citroen, mosterd, dille en met gekookte aardappeltjes geserveerd
GOUDEN VANGST € 24,50
Op de huid gebakken doradefilets met een saus van crème fraîche, wasabi en limoen
SLIPPERTJE € 26,50
In roomboter gebakken sliptongetjes (2 stuks) met remouladesaus
OUDE ZUWE € 28,50
Roodbaarsfilet met gerookte zalm, gebakken in een jasje van gesponnen tarwe en met traditionele beurre blancsaus geserveerd
Hoofdgerechten - vlees
DUCKY € 23,50
Rosé gebakken tamme eendenborstfilet met sinaasappelsaus
OUT OF THE BOX € 24,50
In bockbier gegaarde sukade van het Black Angusrund geserveerd met hutspot en zijn eigen jus
KLASSIEKER € 25,00
Gebakken kalfslever met uitgebakken spek, appel, ui en balsamicostroopje
TOURNEDOS 140 gram € 23,50 | 180 gram € 29,50
Gegrilde biefstuk van de ossenhaas met originele pepersaus
CONFIT DE CANARD € 23,50
Gekonfijte Veluwse eendenbout met zuurkool à la Eend en gevogelte-jus
TEMPO DOELO € 21,50
Supersaté van gemarineerde Hollandse kipfilet geserveerd met kroepoek, vers zoetzuur van komkommer, seroendeng, gebakken banaan en huisgemaakte satésaus
PEKINGEEND € 25,00
Zeer knapperige, op Oosterse wijze bereide eend geserveerd met roergebakken taugé en hoisinsaus. Specialiteit van de Eend! (bereidingstijd 20 minuten)
Alle hoofdgerechten worden geserveerd met frites en frisse compôte
Dagverse groenten en/of groene salade zijn aparte te bestellen voor € 3,00 per schaaltje
Extra bakje frites voor 2 personen € 3,50
Nagerechten
CRÈME BRULÉE € 7,50
Gekaramelisserde crème gemaakt van verse vanille en een vleugje sinaasappel
DAME BLANCHE € 7,50
Vanille-ijs met slagroom en warme chocoladesaus
Voor de liefhebber met advocaat + € 2,00
CHOCOLICIOUS € 9,50
Trio van huisgemaakte chocolademousse, brownie en straciatella-ijs
BANOFFEE-TRIFLE € 8,50
Trifle van banaan, mascarponecrème, caramelsaus en koekkruim
KRUIMELTJE € 8,50
Crumble van gebakken stukjes appel met boerenjongens, amandel, kaneelijs en slagroom
SCROPPINO € 7,50
Shake van citroenijs, vanille roomijs, limoncello en prosecco
KAASPLANK € 14,50
Diverse binnen- en buitenlandse kazen met kletsenbrood en appelstroop